Stad Antwerpen zoekt 37 extra vuilnismannen

De stad Antwerpen wil nog meer inzetten op schone straten, en ze zoeken 37 extra vuilnismannen en -vrouwen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en is bevestigd aan onze redactie.

Langdurig zieken

In totaal zijn er nu 207 huisvuilophalers in de stad. "Veel van hen zijn langdurig ziek, en daardoor moeten de mensen die er wél nog zijn, extra hard werken", vertelt Caroline Bastiaens, schepen van stads- en buurtonderhoud (CD&V). "Het is een fysiek zware job, omdat er veel getild moet worden. Daarom doe ik graag nog eens een oproep om de zakken niet zwaarder te maken dan 7,5 kilogram. Het is niet zo dat meer mensen ziek worden door de job, maar het is wel een belastende job."

850 mensen bij stadsreinigingsdienst

In totaal werken er zo'n 850 mensen bij de stadsreinigingsdienst van de stad Antwerpen. Dat zijn ook straatvegers of chauffeurs. En ook daar zoeken ze nog extra personeel.

Meest gelezen