Website en apps van Sporza zitten in een gloednieuw kleedje

Sporza pakt vandaag uit met een gloednieuwe website en nieuwe apps. Die bieden een groter gebruiksgemak, onder meer dankzij een vernieuwde navigatie die intuïtiever aanvoelt. Ook het logo en de stijlelementen zitten in een nieuw jasje.

Trouwe fans van sporza.be hebben het vast al gemerkt: de website van Sporza heeft een metamorfose ondergaan. Vooral de nieuwe stijl met onder meer een nieuw logo en nieuwe kleuren valt op, maar het gaat om meer dan een louter cosmetische operatie.

De nieuwe website wil de gebruiker vlotter en vooral duidelijker naar de berichten en de rechtstreekse verslaggeving die haar of hem interesseren leiden. De navigatie zit intuïtiever ineen en bundelt per sport zowel nieuws als livescores en -standen, zowel op desktop als mobiel.

Populaire sporten als voetbal en wielrennen hebben nog steeds een prominente plek op de website, maar ook kleinere sporten komen beter aan bod. Het volstaat op de menuknop "andere sporten" te klikken om meer te weten te komen over snooker, badminton en tal van andere sporten.

Tegelijk zijn de apps van Sporza vernieuwd: de algemene Sporza-app en de voetbal-app. Die laatste staat meteen klaar voor het WK.

Sporza trekt de nieuwe stijl ook door naar de sociale media, met heldere templates om standen, overwinningen of glansprestaties in de verf te zetten.

Ook de tv-studio van Sporza ontsnapt niet aan de vernieuwingsoperatie. Begin augustus moet die klaar voor uitzending zijn.

Meest gelezen