"Op sociale media vindt men het blijkbaar leuk om gemeen te zijn"

Hij mag dan wel de sterkste man ter wereld zijn, dat betekent niet dat Hafthor Björnsson, bij het grote publiek beter gekend als "The Mountain" uit de immens populaire tv-reeks "Game of thrones", daarom geen slachtoffer meer kan zijn van pestgedrag op het internet. Vooral foto’s waarop hij te zien is met zijn vriendin zijn een ideale aanleiding om hem spottende berichten toe te sturen, en dat dan vooral door hun lengteverschil.

Maar de 29-jarige Björnsson is het beu en reageerde op de Britse nieuwswebsite Metro: "Dat men me in mijn gezicht uitdaagt voor een gevecht, nee, dat heb ik nog niet meegemaakt. Maar op het internet, daar durven ze dapper te zijn. In het echte leven krijg ik geen bedreigingen, maar op Facebook en Twitter zijn ze schering en inslag. Van die zogenaamde internet-strijders."

"De gemene opmerkingen over mezelf, mijn familie en mijn vriendin houden gewoonweg niet op. Op sociale media vindt men het blijkbaar leuk om gemeen te zijn. Zo zijn mensen tegenwoordig nu eenmaal. Wat niet betekent dat ik ermee akkoord ga. Als de opmerkingen vooral tegenover degenen die me dierbaar zijn, te cru zijn, dan blokkeer ik hun accounts."

"Toch probeer ik steeds positief te blijven en me die opmerkingen zo weinig mogelijk aan te trekken. Ik ben toch de sterkste man ter wereld. Wat hebben zij eigenlijk al bereikt?"

Ondanks het feit dat er een groot lengteverschil is tussen Björnsson en zijn vriendin Kelsey Henson is kussen alvast geen probleem, zo grapte Henson nog: "Hij buigt zich dan wel voorover en ik ga op mijn tenen staan. Ofwel zeg ik: "Verdorie, pak me gewoon op!""

Meest gelezen