Videospeler inladen...

Amateurbeelden tonen hoe dader Luik "Allahu Akbar" roept

Op amateurbeelden die die RTBF heeft uitgezonden, is te zien hoe de dader van de schietpartij in Luik "Allahu Akbar" (Allah is groot) roept. Hij krijgt daarop een hele hoop verwensingen naar zijn hoofd geslingerd door de vrouw die de beelden heeft gemaakt.

De RTBF heeft de hand kunnen leggen op amateurbeelden uit Luik vanmorgen. Daarop is tijdens de feiten van vanmorgen te zien hoe Benjamin Herman "Allahu Akbar" roept op straat. De vrouw die de beelden gemaakt heeft, roept hem daarop na: "Ga weg, klootzak", zegt ze onder meer. "Schiet hem neer", roept ze ook.

(Lees voort onder de video)

Videospeler inladen...

In een reactie op het filmpje zegt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) in "Terzake" dat dit voor hem niet genoeg is om over terreur te spreken. "De onderzoeksrechter moet nagaan of het hier echt om een terreuractie gaat. Bij terreur moet ook een opdrachtgever zijn en eventueel andere betrokken zijn, dat moet allemaal in kaart worden gebracht", zegt hij.

Videospeler inladen...

Meest gelezen