Celstraffen Aquino's blijven overeind

De vijftien beklaagden in het proces rond de Maasmechelse Aquino-drugsclan moeten wel degelijk naar de gevangenis. Dat heeft het hof van cassatie beslist. 

Het hof van cassatie heeft het arrest van het Antwerpse hof van beroep gedeeltelijk verbroken. De celstraffen van de vijftien beklaagden in het dossier blijven overeind. Enkel het punt rond de verbeurdverklaring wordt doorverwezen naar het Brusselse hof van beroep.

De verdediging had op allerlei onregelmatigheden aangestuurd om het hof van cassatie te overtuigen. Zo haalde het de vermeende burgerinfiltratie door Bart S. aan, alsook directe afluistermaatregelen in een ziekenhuis, waardoor het medisch beroepsgeheim zou geschonden zijn. Het hof van cassatie ging daar echter niet in mee en verwierp het cassatieberoep voor het overgrote deel. 

De Maasmechelse Aquino-clan staat terecht voor drugshandel. Ze smokkelde in totaal 2,4 ton cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar ons land. De Hasseltse correctionele rechtbank en het Antwerpse hof van beroep veroordeelden leiders Raf Aquino, Mario Aquino en Nico Beckx tot respectievelijk tien, zes en zeven jaar cel. Tien medebeklaagden kregen celstraffen van drie maanden tot zes jaar, twee firma's moesten 54.000 euro boete betalen en één verdachte kreeg een opschorting. 

 

Meest gelezen