De Efteling slachtoffer van phishing: winactie op Whatsapp is nep

Op Whatsapp circuleren er momenteel valse berichten in naam van de Efteling. De organisatie van het pretpark zou zogezegd gratis tickets weggeven naar aanleiding van de 68ste verjaardag van het park. Maar de berichtgeving is nep: de organisatie distantieert zich er volledig van. 

Misschien heeft u het valse bericht ook al binnengekregen via Whatsapp. Het Nederlandse attractiepark Efteling zou zogezegd 5 gratis tickets weggeven aan 500 gezinnen om zijn verjaardag te vieren.  Heel wat mensen zijn de link momenteel aan het delen,  maar de actie is nep en gaat helemaal niet uit van de Efteling. 

Slim nagemaakt

Op het eerste zicht lijkt het nepbericht effectief te verwijzen naar de officiële website van de Efteling. Maar wie goed naar het adres kijkt, ziet dat er onder de letter 't' in het woord 'efteling' nog een extra punt staat. Kurt Peeters van de Efteling raadt mensen daarom aan om niet op de link te klikken. "We vinden dit een heel vervelende situatie.  De Efteling heeft in het verleden al vaker last gehad van fraude via het internet. Voor echte winacties raden we de mensen aan om de officiële kanalen van de Efteling in de gaten te houden, zoals onze website, nieuwsbrief en social media."

De Efteling wordt 66, geen 68

Kurt Peeters, Efteling

Naast het puntje onder de letter 't' is er nog een ander detail dat duidelijk maakt dat het bericht vals is: dit jaar blaast de Efteling 66 kaarsjes uit, geen 68. Op 31 mei 1952 werd het sprookjesbos officieel geopend. Benieuwd hoe het pretpark er destijds uitzag? Bekijk dan zeker het filmpje hieronder. 

Meest gelezen