VRT

Dit zijn de laatste 10 kandidaten van Homo Universalis

Toen waren ze nog met 10. De afvalrace Homo Universalis in het Eén-programma "Iedereen beroemd" is vanavond de laatste rechte lijn ingegaan. De laatste 11 kandidaten moesten tijdens een "eilandraad" zelf beslissen wie van hen afviel. 

Speciaal voor de gelegenheid kwam Roos Van Acker, de vroegere presentatrice van "Expeditie Robinson" naar de loods van Homo Universalis. De 11 overblijvende kandidaten kregen de zware taak om zelf 1 concullega naar huis te stemmen. 

Elke kandidaat mocht 1 stem uitbrengen. Wie de meeste stemmen haalde, moest het spel verlaten.

De overblijvers stemden strategisch en uiteindelijk werd er beslist dat de 21-jarige Zeno uit Borgerhout het spel moest verlaten. Hoewel de jongeman graag gezien was bij zijn medekandidaten, beschouwden de meesten hem als de sterkste tegenstander. Hij geraakte foutloos door elke proef, in tegenstelling tot enkele andere kandidaten. 

Deze 10 kandidaten strijden vanaf donderdag om de titel van Homo Universalis en de hoofdprijs (een jaar gratis reizen): 

  • Arno (20) uit Strombeek
  • Evelien (23) uit Lichtaart
  • Guy (47) uit Geluwe
  • Inge (42) uit Meeuwen-Gruitrode
  • Ken (30) uit Pellenberg
  • Maarten (28) uit Nieuwkerken-Waas
  • Marc (62) uit Dentergem
  • Niek (25) uit Gent
  • Peter (43) uit Erpe-Mere
  • Sercan (24) uit Tessenderlo

Morgen is er een speciale aflevering waarin de laatste tien kandidaten extra in de kijker gezet worden. Vanaf donderdag gaat de strijd voort: elke dag een nieuwe opdracht, elke dag een nieuwe afvaller. Op woensdag 13 juni weten we wie uiteindelijk tot Homo Universalis gekroond wordt. 

Meest gelezen