AFP or licensors

Europese Unie legt bijkomende sancties op aan Venezuela

De Europese Unie gaat bijkomende sancties opleggen  aan Venezuela. Dat hebben de ministers van buitenlandse zaken afgesproken. Dit is een reactie op de laatste presidentsverkiezingen in Venezuela, die zijn volgens de Unie niet eerlijk verlopen. 

Zittend president Maduro heeft die verkiezingen overtuigend gewonnen met bijna 70% van de stemmen. De sancties gaan onder meer over het bevriezen van Venezolaanse tegoeden in Europa, het weigeren van visa aan bepaalde Venezolanen om Europa binnen te komen en een embargo op de uitvoer van wapens of ander materiaal naar het Zuid-Amerikaanse land dat kan gebruikt worden voor de onderdrukking van de oppositie.

President Maduro heeft al heftig gereageerd op de nieuwe sancties. Volgens Maduro moet Europa zich niet bemoeien met de interne aangelegenheden in zijn land.  

Meest gelezen