Vragen in de federale regering na schietpartij in Luik

De schietpartij in Luik en vooral het feit dat de dader met penitentiair verlof bleek te zijn, veroorzaakt enig ongenoegen in de regeringsrangen. Vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) vraagt zich af hoe het kan dat de dader de gevangenis heeft mogen verlaten. Dat komt eigenlijk neer op kritiek aan het adres van minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

"Hoe komt het dat iemand die veroordeeld is voor zware feiten de mogelijkheid heeft gekregen om de gevangenis te verlaten en opnieuw zware feiten te plegen?", vraagt De Croo zich openlijk af. "Ik denk dat dit echt de vraag is waarop we een antwoord moeten krijgen." 

De vraag die De Croo opwerpt, komt neer op kritiek aan het adres van zijn collega van Justitie Koen Geens (CD&V), want het is de minister van Justitie "of zijn gemachtigde" die formeel beslist over een penitentiair verlof voor een gedetineerde.

Meest gelezen