Belga

Italiaanse politieke onrust veroorzaakt rode cijfers op Europese beurzen

De politieke onrust in Italië laat zich voelen op de Brusselse beurs. Sinds vanmorgen staat de beurs op een verlies van zo'n 2%. Ook in andere Europese landen kleuren de beurzen rood.

De Europese beurzen laten rode cijfers optekenen. Sinds vanmorgen staat de Brusselse beurs op een verlies van zo'n 2%. Ook in Amsterdam, Parijs Frankfurt en Londen verliezen de beurzen gemiddeld zo'n 1,5%.

De belangrijkste oorzaak van de koersdaling is de onzekere politieke situatie in Italië. De regeringsvorming is er mislukt en dat zorgt al dagen voor rode cijfers op de Italiaanse beurs. Die onzekerheid breidt zich nu uit naar andere Europese beurzen. Beleggers zien Italië nu als een risicovolle investering, daardoor stijgen de rentes op Italiaans schuldpapier. In Duitsland staan de rentes dan weer op het laagste punt in maanden.

Meest gelezen