Videospeler inladen...

Steven Decraene vanuit Luik: "Methode wijst op terreurdaad"

VRT-journalist Steven Decraene geeft tekst en uitleg bij het schietincident in Luik vanmorgen. "Iedereen gaat uit van terreur", zegt Decraene. "Al is dat voor alle duidelijkheid nog niet zeker." Een medegedetineerde laat weten dat hij volgens hem was geradicaliseerd.

Steven Decraene is in Luik en geeft een laatste stand van zaken. "Het is nog niet zeker, maar iedereen lijkt uit te gaan van een terreurdaad", vertelt hij. "De methode wijst daarop, maar ook het feit dat hij precies agenten aanviel."

Benjamin Herman is een 31-jarige man die bekend stond voor zware feiten. "Hij zat een straf van 15 jaar uit in de gevangenis." Een gedetineerde die samen met Herman in de cel zat, vertelt aan RTBF dat hij geradicaliseerd was. "Hij wilde vasten en geloofde dat de islam de enige uitweg was voor hem", zegt Decraene daarover. "Hij was iemand die onder de invloed kwam van extremistische gedachten, al moeten we ook hier het onderzoek afwachten."

Meest gelezen