Nieuwe verkeerschaos Brussel blijft uit

Voorlopig zijn er minder verkeersproblemen in Brussel. Gisteren was het urenlang chaos aan het Reyerscomplex en op het Meiserplein. Drie tunnels in de buurt zijn er gesloten voor werken, met lange files en vloekende automobilisten tot gevolg.

Het is een minder chaotische ochtend voor wie Brussel met de auto binnen wil. "Heel wat mensen lijken de kat uit de boom te kijken en hebben de auto laten staan", zegt Hajo Beeckman van de verkeersredactie.

Toch begint het drukker te worden. Er is stapvoets verkeer op de E40 aan het Reyerscomplex en op de Leuvensesteenweg tussen Meiser en Sint-Stevens-Woluwe. Het is ook drukker dan gewoonlijk op de E411 van Overijse tot Delta, wellicht rijden veel pendelaars via deze weg Brussel binnen.

De autorijdende pendelaar wist gisteren niet hoe op het werk in Brussel te geraken. Het was urenlang aanschuiven in de buurt van het Reyerscomplex en het Meiserplein. Drie tunnels in de buurt zijn er voor lange tijd afgesloten.

Er zijn ook alternatieven

Wie niet echt in de buurt van het Meiserplein moet zijn, kan een andere invalsroute proberen. Bijvoorbeeld de A12 via Strombeek en Laken. Het kan ook door de Tervurenlaan te volgen (vanaf Tervuren, het Vierarmenkruispunt naar het centrum van Brussel rijden via die Tervurenlaan). Of kies een invalsweg van de E411. Hou hier best ook rekening met de gewone, dagelijkse ochtendfiles. Daar is het op dit moment dus al drukker dan gewoonlijk.

Wie wel in de buurt van het Meiserplein moet zijn, vertrekt het best na de spits. Gisteren was het er tijdens de daluren veel rustiger. Je kan ook kiezen voor het openbaar vervoer. Vanuit de treinstations zijn er tram- of metroverbindingen richting Meiserplein. De fiets is uiteraard ook een alternatief.

  • Vanaf het Noordstation rijdt tram 25 naar het Meiserplein.
  • Vanuit het Centraal Station kan je via de metro naar Montgomery, waar je kan overstappen op tram 7 of 25.
  • Het treinstation Meiser ligt op vijf minuten wandelen van het plein.
  • Een laatste alternatief, zeker met dit mooie weer, is de fiets.

Meest gelezen