Parket Brussel zoekt getuigen onopgeloste moordzaak

Het parket van Brussel hoopt een vier jaar oude moordzaak op een zeventiger op te lossen door een nieuwe getuigenoproep. 

Vier jaar geleden werd in Jette een 76-jarige man van dichtbij in het hoofd geschoten na een avond voetbalkijken op café. Zijn lichaam werd gevonden op 14 december 2014. 

Er werd meteen een gerechtelijk onderzoek opgestart, maar de speurders tasten nog steeds in het duister. "Alles wijst op een executie, maar het slachtoffer had geen schulden of familiale problemen", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. "De man was totaal onbekend bij het gerecht en had geen antecedenten. Er is onderzocht of de daders zich misschien hadden vergist van doelwit, maar niets wijst daarop. De speurders onderzochten ook of het geen toewijdingsritueel van een stadsbende was, maar ook dat heeft niets opgeleverd. Het ballistisch onderzoek naar de kogel leverde ook geen resultaten op."

"Alles wijst op een executie, maar het slachtoffer had geen schulden of familiale problemen."

Denis Goeman, parketwoordvoerder Brussel

Het parket doet nu een oproep naar getuigen om een doorbraak te forceren in de cold case. "Misschien zijn er mensen die zich toch nog iets kunnen herinneren of informatie hebben", hoopt Goeman. "Iedereen die kan helpen, wordt verzocht contact op te nemen met de federale politie op 0800.30.300."

Meest gelezen