Piloten Brussels Airlines gaan voorlopig niet opnieuw staken

Er zit beweging in de gesprekken tussen directie en vakbonden bij Brussels Airlines over het loon en de werkomstandigheden van de piloten. De komende twee weken wordt er nog onderhandeld en zullen de piloten zeker niet opnieuw staken. De vakbonden behouden wel hun stakingsaanzegging, als stok achter de deur.

De gesprekken tussen directie en vakbonden zaten midden mei muurvast, na twee dagen van staking en twee vruchteloze verzoeningspogingen. Een afkoelingsperiode heeft blijkbaar soelaas gebracht, want aan vakbondszijde zou er nu toch beweging komen aan de onderhandelingstafel.

Tot midden juni gaan beide partijen zeker nog het overleg aan. Vooral het loon en de betere combinatie van werkschema's en privéleven liggen op tafel. Over enkele weken zullen de vakbonden de stand van zaken van de onderhandelingen opnieuw evalueren, klinkt het.

Meest gelezen