Videospeler inladen...

Premier Michel: "Eerste gedachten gaan naar slachtoffers"

Premier Charles Michel (MR) is zonet op de hoogte gebracht over de feiten in Luik. “Mijn eerste gedachten zijn bij de slachtoffers”, zegt hij aan VRT NWS. “Ik blijf in contact met ministers Geens en Jambon en ik zal me zo snel mogelijk laten inlichten over de situatie”, aldus Michel.

In Luik zouden bij een schietpartij verschillende mensen om het leven zijn gekomen. Premier Michel zou normaal gezien vanmiddag ontmoeting hebben met de regisseur van de film ‘Girl’ die in Cannes in de prijzen viel. Hij heeft de locatie echter meteen verlaten. “Ik vertrek naar de 16 (zijn locatie in de Wetstraat, red.) om de situatie te volgen.”

“Ik ben net op de hoogte gebracht van de feiten in Luik”, verklaarde hij aan VRT NWS. “Mijn eerste gedachten zijn bij de slachtoffers.”

Premier Michel wil zich over de situatie laten inlichten door minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

“We zullen in de komende uren meer informatie hebben. Op dit moment blijf ik voorzichtig omdat de informatie nog niet stabiel is.”

Meest gelezen