Rens Bellefontaine hele dag vast op kantoor door aanslag Luik

Rens Bellefontaine uit Tongeren was vanochtend in Luik aan het werk, vlak tegenover de plaats waar de aanslag gebeurde. "Er was geen paniek", vertelt Rens, "maar we zijn allemaal wel erg geschrokken."

"We zagen plots een menigte uit de straat weglopen", vertelt Jens. "En daarna reden politievoertuigen de andere richting uit. Ze zetten de straat af en er arriveerde ook een speciale eenheid. Er was duidelijk iets ernstigs aan de hand."

"Toen we geweerschoten hoorden, moesten we van de ramen weg", gaat Jens verder. "We werden naar een aparte kamer op de hoogste verdieping gebracht. Daar hebben we een klein uur gezeten, tot de situatie weer veilig was."

Hele dag opgesloten gezeten

"Maar we mochten nog altijd niet weg uit het gebouw. Pas rond half 6 mochten we naar buiten. De ondergrondse parking werd volledig afgesloten. Ook de auto's op de parking tegenover het gebouw, moesten blijven staan. Toen we toch naar huis mochten, liep een agent mee om te zien of er geen schade was."

Psychologische bijstand

"Gelukkig hebben we ook de tijd gekregen om er met elkaar over te praten", zegt Jens. "We moesten gelukkig niet meteen weer aan het werk. Dat zou ook niet gelukt zijn. En eigenlijk komt pas nu het besef hoe ernstig het allemaal wel was en hoe dichtbij het is gebeurd." 

 

Meest gelezen