Verkeer Eeklo verhinderd door 10 werven tegelijk

Verschillende waterwerken in Eeklo zullen heel juni veel verkeershinder veroorzaken. De stad plant de werken tegelijk om er zo voor te zorgen dat alles rond is tegen het bouwverlof.

Automobilisten in Eeklo moeten heel juni rekening houden met veel verkeershinder door tien grote werven in de stad. De werken vangen ongeveer allemaal rond dezelfde tijd aan en enkele straten moeten ook afgesloten worden. Het autoverkeer zal daardoor omleidingen moeten volgen. Eeklo beseft dat de hinder lokaal erg groot kan zijn maar kiest voor de korte pijn.

"We beseffen dat we veel werken tegelijk uitvoeren maar het is onze bedoeling om de hinder zo te concentreren. Alle werken zouden tegen het bouwverlof klaar moeten zijn", zegt schepen van Openbare Werken Christophe De Waele (Open VLD). Het gaat grotendeels om waterwerken. De stad investeert er samen met Aquafin ruim 2 miljoen euro in. "De werken zijn er onder meer om overstromingen in de toekomst te vermijden", zegt De Waele nog.

Meest gelezen