Grote buit juwelen gestolen bij gewelddadige inbraak in Torhout

In Torhout, in West-Vlaanderen, hebben inbrekers dit weekend een volledige juwelierszaak leeggeplunderd. Met veel geweld braken ze zaterdagnacht de zaak binnen. Op amper vijf minuten tijd zouden ze zo'n 90 procent van de juwelen in de winkel gestolen hebben. Het is nog niet duidelijk wie de daders zijn, maar mogelijk gaat het om een georganiseerde bende. De politie is een onderzoek gestart. 

De juwelierszaak in het West-Vlaamse Torhout bestaat al 25 jaar, maar dit had de eigenares nog niet meegemaakt. Tussen 23.30 en middernacht zaterdagnacht braken enkele dieven met veel geweld in in haar zaak. Op het moment van de inbraak was ze zelf niet aanwezig in de juwelierszaak, maar toen ze ter plaatse kwam, bleken de vogels al gaan vliegen. “Ik was op weg naar huis toen ik plots een bericht kreeg van de alarmcentrale”, zegt de eigenares. “Op dat moment was ik nauwelijks nog enkele minuten verwijderd van mijn zaak en woning. Maar aangekomen bleek er van de dieven geen spoor te zijn. Er was enkel de ravage, de énorme ravage. En de lege etalages."

Aan de zijkant van de zaak hebben de dieven met zwaar geweld geprobeerd om een raam in te slaan. "Maar dat is gemaakt uit centimeters dik kogelvrij glas. Daar raak je echt niet door," vervolgt de eigenares. "Maar de dieven hebben zo’n grof en bruut geweld gebruikt, met een onbekend voorwerp, dat ze het loodzware glas met omkadering en al hebben uit geslagen. In amper vijf of zes minuten tijd zijn ze door de zaak gestormd en hebben ze 90% van de juwelen mee gegraaid. De buit is groot. Enorm zelfs.”

Levenswerk

Het lijkt erop dat de dieven echte professionals waren. “Alles wijst erop dat dit geen amateurs waren”, zegt de eigenares. “Het is duidelijk een zeer georganiseerde bende. Ze wisten heel goed wat ze deden. Mijn levenswerk van 25 jaar is mij afgenomen, in nauwelijks enkele minuten. Ik zit er wat door, het is loodzwaar om dragen. Maar ik moet vooruit, ik moet er opnieuw tegen aan gaan.” De politie is nu een grondig onderzoek gestart. Over de daders is er nog geen nieuws. 

Meest gelezen