copyright Nu.nl

Beertje Paddingtons laatste avonturen: in Sint-Paulskathedraal

"Paddington at St Paul's" is het allerlaatste boek van de Britse auteur Michael Bond, de geestelijke vader van de sympathieke transmigrant. Bond overleed vorig jaar, hij was 91. Het laatste avontuur van knuffelbeer Paddington speelt in de beroemde Sint-Paulskathedraal, een van DE monumenten van Londen.  

In zijn nieuwe maar ook laatste avontuur bezoekt Paddington de beroemde kathedraal, waar hij wordt verward met een koorzanger. Het slotboek verschijnt trouwens exact 60 jaar na het eerste: "A bear called Paddington", waarin de kleine beer als verstekeling vanuit Zuid-Amerika in Groot-Brittannië aankomt en daar liefdevol wordt opgevangen. In "Paddington at St Paul's" vindt de lezer opnieuw die onweerstaanbare en pakkende combinatie van argeloze en leuke misverstanden en verkeerd begrepen goede bedoelingen. Alles samen verkocht Bond 35 miljoen Paddingtons. 

copyright variety.com

Volgens zijn dochter Karen kreeg Michael Bond maar erg laat interesse in de kathedraal. Het gebeurde tijdens een plechtigheid voor de 90ste verjaardag van koningin Elisabeth, 2 jaar geleden. St Paul's is een ontwerp van architect sir Christopher Wren uit 1675. 

De laatste Paddington werd voorgesteld tijdens een event aan St Paul's.

Meest gelezen