Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

De nieuwe 'clochards' in Parijs komen uit Soedan, Eritrea en Somalië.

In het noordoosten van Parijs is vanmorgen le "Millenaire" ontruimd. In het grootste tentenkamp van Parijs onder de bruggen van het Canal Saint-Martin verbleven 1700  migranten en vluchtelingen uit Afrika.  Ze krijgen nu elders onderdak en de migratiediensten onderzoeken of ze recht hebben op asiel. 

De Franse politie is vanmorgen vroeg het grootste tentenkamp met migranten en vluchtelingen beginnen ontruimen. Er zaten zowat 1700 mensen uit Somalië, Eritrea en Soedan, in moeilijke omstandigheden. De evacuatie verliep kalm. De bewoners waren zelf uit hun tenten gekomen en werden dan onder politiebegeleiding naar turnzalen in de regio van Parijs gebracht.  Daar krijgen ze onderdak en wordt nagegaan of ze recht hebben op asiel.  

Nieuwe clochards

De bruggen aan de Seine zijn al tientallen jaren een dak boven hoofd van de 'clochards', de daklozen van de Franse hoofdstad. Maar de laatste jaren, vooral sinds de vluchtelingencrisis in 2015, slapen er ook duizenden migranten en vluchtelingen uit Afrika en het Midden-Oosten.  

Deze opruimingsoperatie was al de 35e in drie jaar tijd. De Franse president Macron zegt dat hij streng maar rechtvaardig wil zijn in zijn asielbeleid. Maar het Franse parlement heeft onlangs de asielwetgeving aangescherpt. De opvangcrisis in Parijs heeft ook geleid tot een woordenconflict tussen de socialistische burgemeester Hidalgo en minister van Binnenlandse Zaken Collomb. 

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen