Diesel die emissienorm Euro 6 niet heeft, niet langer welkom in Hamburg

Het dieselverbod in de Duitse stad Hamburg treedt in de nacht van woensdag op donderdag om middernacht in werking. Het verbod, dat geldt voor dieselvoertuigen die niet de emissienorm Euro 6 halen, is het eerste in zijn soort in Duitsland.

Dieselwagens die de emissienorm Euro 6 niet halen, zijn vanaf donderdag niet langer welkom in Hamburg. De beperking op dieselwagens geldt vooralsnog maar op stukken van twee drukke straten in het stadsdeel Altona-Nord. Op de Max-Brauer-Allee geldt het verbod voor vracht- en personenwagens, op de Stresemannstraße alleen voor vrachtvoertuigen.

Er zijn ook talrijke uitzonderingen voor hulpdiensten, bewoners en hun bezoekers, taxi's... De politie zal in eerste instantie overtreders een waarschuwing geven, boetes volgen pas in een volgende fase.

Een Duitse federale rechtbank liet in februari toe dat steden rijverboden zouden instellen om de luchtverontreiniging aan te pakken.

Meest gelezen