Dirk Hauters ruilt N-VA voor onafhankelijk zitje in gemeenteraad van Galmaarden

 Dirk Hauters ruilt N-VA voor een onafhankelijk zitje in de gemeenteraad van Galmaarden in Vlaams-Brabant. Dat maakte hij zelf bekend tijdens de zitting van die gemeenteraad.

In Galmaarden zit N-VA in de oppositie. Dirk Hauters maakte als gemeenteraadslid deel uit van de partij maar gaat voortaan een eigen koers varen. Hij overweegt de oprichting van een nieuwe partij. In het zog van Hauters namen nog drie bestuursleden ontslag bij de plaatselijke N-VA. Officieel omdat de partij de komst van nieuwe leden tegenwerkt.

Volgens Rudy Thiebaut, voorzitter en lijsttrekker van N-VA in Galmaarden, trekt de partij net wél nieuwe mensen aan. "Die maken we weldra bekend, samen met ons programma en de definitieve lijst", zegt Thiebaut. "Wij hebben nota genomen van het ontslag van enkele bestuursleden. Wij betreuren dit maar blijven niet bij de pakken zitten. We zijn een jonge partij die te kampen heeft met groeipijnen."

Dirk Hauters had in november vorig jaar de derde plaats gekregen op de lijst van N-VA voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.

Meest gelezen