Videospeler inladen...

Twee agentes en een student: de slachtoffers van de schietpartij in Luik

Bij de schietpartij in Luik zijn drie dodelijke slachtoffers gevallen. Het gaat om twee agentes van de lokale politie van Luik en een jonge student.  

Cyril Vangriecken - 22 jaar

Cyril zat in de wagen van zijn moeder toen hij werd doodgeschoten. De jongeman ging binnen enkele weken afstuderen aan de Haute Ecole van Luik. Hij zou in september aan de slag gaan als onderwijzer.

In een interview met de Franse televisiezender BFMTV vertelt de vader van Cyril hoe geliefd hij was. "Cyril was een fantastische zoon. Hij was alleen maar bezig met zijn studies", zegt de vader. "Vraag dat maar aan al zijn vrienden, hij was de perfecte zoon."

Dat blijkt ook uit de vele steunbetuigingen op sociale media. Een van zijn vrienden reageert vol ongeloof. "Hoe kan ik over u praten, zonder dat ik begin te huilen", schrijft een vriendin. "Je was een buitengewone man." Ook de pentanqueclub van Cyril reageert aangeslagen. De jongeman behaalde in 2012 de zilveren medaille op het Europees kampioenschap.

Mijn zoon is gestorven door een politiekogel, afgevuurd met een pistool van de Luikse politie

In het interview met BFMTV haalt de vader ook uit naar het gerecht. "Hier geven de rechters  de voorkeur aan het veroordelen van mensen die een snelheidsovertreding begaan, in plaats van mensen te veroordelen die mensen doden, zegt de man. "Mijn zoon is gestorven door een politiekogel. Hoe vaak moet het nog gebeuren dat onschuldige jongeren sterven door iemand die uit de gevangenis komt."

Lucile Garcia - 54 jaar

Deze agente was nog maar pas getrouwd en grootmoeder geworden. Samen met haar collega werd ze gisteren in koelen bloede neergestoken door Benjamin Herman. Het hele Luikse politiekorps is in diepe rouw. Bij een facebookpost met een foto van de twee agentes staat er: "Er zijn niet genoeg woorden om onze gevoelens te beschrijven."

Voor de vrouw in Luik begon als agente was ze aan de slag bij de Brusselse politiezone Montgomery. De agente verloor enkele jaren geleden haar 21-jarige zoon bij een verkeersongeval. Sindsdien was ze in Luik het aanspreekpunt van 'Ouders van Verongelukte Kinderen'.

Soraya Belkacemi - 45 jaar

Het laatste slachtoffer is de 45-jarige agente Soraya Belkacemi. Zij begon haar carrière bij de politie als hulpagente, maar promoveerde na enkele examens. Belkacemi laat een tweeling van 13 jaar achter. Haar man overleed enkele jaren geleden.

Meest gelezen