James Arthur Photography

Eandis ging niet in de fout bij dodelijke gasexplosie

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft Eandis vrijgesproken voor een dodelijke gasexplosie in november 2015 in Turnhout. 

Op 23 november 2015 kostte een gasexplosie, gevolgd door een hevige woningbrand, het leven aan een bejaard Turnhouts koppel.

Volgens het openbaar ministerie troffen distributienetbeheerder Eandis en twee werknemers van een onderaannemer schuld. Aan de basis van de ontploffing zou een slechte installatie van 8,5 jaar eerder liggen. "De explosie is veroorzaakt door een lek in de aanvoerleiding met aardgas", stelde openbaar aanklager Catherine Dederen. 

De correctionele rechtbank van Turnhout oordeelde echter dat er onvoldoende bewijzen zijn dat Eandis en de twee werknemers in de fout gingen. Het sprak hen dan ook vrij voor onopzettelijke doding van het koppel en onopzettelijke slagen en verwondingen aan twee stadsarbeiders die in de buurt aan het werk waren. 

Meest gelezen