Videospeler inladen...

Gemeentelijk rampenplan na wateroverlast in Brecht afgeblazen

Gisteravond is het noorden van de provincie Antwerpen getroffen door een bijzonder hevige stortbui. Op verschillende plaatsen was er wateroverlast. In Brecht werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Dat is intussen afgeblazen.

De hevige regenbuien van gisteren hebben in de provincie Antwerpen lelijk huisgehouden. Vooral Brecht en deelgemeente Sint-Lenaerts werden hevig getroffen. Daar stond het volledige dorpscentrum blank. Op sommige plekken tot wel 40 centimer hoog. De brandweer kreeg er meer dan 100 oproepen. Onder meer de sporthal kwam blank te staan. Het gemeentelijke rampenplan werd er afgekondigd maar is intussen afgeblazen.

"Momenteel is de situatie terug genormaliseerd", zegt burgemeester Luc Aerts. "Het rampenplan is afgelbazen en het verkeer heeft terug vrije toegang tot Brecht centrum."

Situatie terug genormaliseerd

Luc Aerts (CD&V), burgemeester Brecht

Ook in Hoogstraten en Kapellen liepen verschillende straten onder water. De waterpompen in de Nederlandse buurgemeente Woensdrecht vielen stil waardoor het regenwater naar het lager gelegen Kapellen stroomde.

In Brasschaat ten noorden van Antwerpen zijn er tijdens een wolkbreuk enkele kruispunten en kelders ondergelopen omdat het rioleringssysteem het water niet kon slikken. Al bij al bleef de overlast daar beperkt. De brandweer kreeg een 20-tal oproepen.

Meest gelezen