BELGA/DIRKX

Huldenberg geeft zanger Zjef Vanuytsel postuum ereburgerschap

Huldenberg geeft de in 2015 overleden zanger Zjef Vanuytsel postuum het ereburgerschap. Vanuytsel woonde gedurende vele jaren tot aan zijn dood in de Huldenbergse deelgemeente Neerijse en ontwierp als architect in Huldenberg ook het gemeentehuis en de plaatselijke sporthal. In het nummer 'De stilte van het land' bezong hij ooit de streek.

Op zondag 3 juni organiseert Huldenberg vanaf 11.30 uur in cultuurzaal Den Elzas een eerbetoon voor ereburger Vanuytsel. De Orde van Architecten zal die dag het Ereteken van de Arbeid uitreiken aan de zanger-architect. Tijdens dit gebeuren zullen ook enkele bevriende muzikanten een muzikale hulde brengen. Het gemeentebestuur maakt zonder details te geven ook gewag van een "artistieke verrassing".

Meest gelezen