Videospeler inladen...

Indrukwekkende minuut stilte voor slachtoffers schietpartij Luik

Om klokslag 13 uur werd het even stil in ons land ter nagedachtenis van de slachtoffers van de schietpartij die gisteren het leven kostte aan drie slachtoffers. In Luik zelf, maar ook op verschillende andere plaatsen in ons land. 

Op de Espace Tivoli, een plein net achter het stadhuis van Luik, werd er om klokslag 13 uur een minuut stilte gehouden als eerbetoon aan de slachtoffers van de schietpartij in Luik gisteren. Daarbij kwamen twee agentes en een toevallige voorbijganger om het leven. Op het plein stonden onder meer burgemeester Willy Demeyer (PS) en de schepenen. Ook premier Charles Michel (MR) en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) waren aanwezig. Ook heel wat agenten in uniform stonden op het plein. In het stadhuis ligt een rouwregister.

Maar ook op andere plaatsen werd er gezwegen. Aan het Justitiepaleis in Brussel kwamen een 40-tal mensen van de politie, het veiligheidskorps, de magistratuur en de privé-bewakers naar buiten voor de minuut stilte.  Ook in Antwerpen zweeg de politie even, samen met burgemeester Bart De Wever (N-VA)

Aan heel wat gemeentehuizen en politiekantoren hangen de vlaggen ook halfstok.

Het eerbetoon aan het Justitiepaleis in Brussel

VIDEO:  Luik rouwt, bekijk hieronder de reportage in "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen