AFP or licensors

Israël blijft Gaza bestoken uit wraak voor eerdere aanvallen door Palestijnse groepen

Het Israëlische leger zegt dat het in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw 25 'militaire doelwitten' in de Gazastrook heeft beschoten. Dat was een antwoord op mortieraanvallen vanuit Gaza door Palestijnse gewapende groepen.  Het is nog onduidelijk of er doden zijn gevallen. 

Het Israëlische leger zegt dat het de voorbije nacht 25 militaire doelwitten van de Palestijnse gewapende groep Hamas heeft bestookt.  Daar zouden militaire installaties bij zijn, maar ook schuilplaatsen en gebouwen waar raketten worden gemaakt.  Eerder had Israël al 35 doelwitten aangevallen, waaronder een tunnel tussen Gaza en Egypte. Het is nog niet duidelijk hoeveel slachtoffers er zijn. Israël arresteerde ook 17 Palestijnse actievoerders op een boot voor de kust. 

De Israëlische aanvallen zijn een antwoord op beschietingen vanuit Gaza op Israël.  Hamas en de Islamitische Jihad hebben zeker 70 mortieren afgevuurd op het zuiden van Israël. Sommige projectielen werden gestopt door de Israëlische afweerinstallaties. Er raakten drie Israëlische soldaten gewond. Ook een kindercrêche werd getroffen, maar daar was niemand aanwezig. 

Laat gisteravond kondigde de groep Islamitische Jihad aan dat er een bestand was afgesproken om middernacht. Maar dat is dode letter gebleven.  De spanning tussen Israël en de Palestijnen is de voorbije weken fel opgelopen.  De ordediensten hebben tientallen Palestijnen doodgeschoten die massaal optrokken naar de grens tussen Gaza en Israël. 

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen