© VRT

Kobe Ilsen stopt met de Proms: "Ik wil niet de nieuwe Carl Huybrechts worden"

Kobe Ilsen praat dit najaar niet langer de Night of the Proms aan elkaar. "Ik wil niet de nieuwe Carl Huybrechts worden", zegt hij in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. Ilsen presenteerde de bekende concertreeks sinds 2015.

Ilsen begon met de Proms in november 2015. Hij volgde Huybrechts op die dertig jaar lang het podium vulde, en was het gezicht van de verjonging die de Proms wilde doorvoeren (naast een nieuwe dirigent). Ilsen was vereerd en noemde de shows een "ode aan de muziek". 

"Het was van bij de start al de bedoeling om het maar een beperkt aantal jaar te presenteren. Ik heb het heel graag gedaan, maar nu is het aan iemand anders. Het geeft mij de tijd om me wat meer bezig te houden met mijn tv-werk", zegt Ilsen. Hij is momenteel te zien in het reportagemagazine "Op één".

Wie Ilsen opvolgt bij de Proms, is nog een geheim. De eerste namen voor de concertreeks zijn alvast Milow en Suzanne Vega.

Meest gelezen