Maatregelen in familiepark in Heusden na ongeval met bezoekerstreintje

Het familiepark Harry Malter in Heusden (Destelbergen) neemt extra veiligheidsmaatregelen na een zwaar ongeval met een treintje. Daarbij raakte een vrouw van 52 zwaargewond. Zaakvoerder Harry Malter (80) zat achter het stuur op het moment van het ongeval.

Het ongeval gebeurde toen een school uit Anderlecht op uitstap was in het familiepark. Het treintje met parkbezoekers botste plots tegen een dierenkooi. Het dak van het treintje begaf het en kwam bovenop een begeleidster van de school terecht. De vrouw van 52 moest uiteindelijk bevrijd worden door de brandweer omdat ze een zwaar wervelletsel had opgelopen. Hoe het ongeval precies gebeurd is, wordt nog onderzocht. Maar vermoedelijk moest de chauffeur uitwijken voor spelende kinderen. Waarschijnlijk verloor hij de controle over het stuur door hoogteverschillen in het asfalt. Het park kondigt nu meteen aan dat ze dat asfalt overal gelijk zullen maken, zodat er geen hoogteverschillen meer zijn. Het asfalt werd nog maar in de winter aangelegd. 

Te voet met draagberrie 

Er komt ook meer duidelijkheid voor de hulpdiensten. Want, toen de ambulance aankwam, wisten de hulpverleners niet zeker of ze het het park wel in konden met de ambulance. Ze gingen zelfs te voet naar het slachtoffer met de draagberrie. Een deel van het park werd zelfs een tijdje afgesloten om de hulpverleners te kunnen laten werken. Volgens het park is de doorgang voor de hulpdiensten er wel mogelijk, zo kon de brandweer bijvoorbeeld wel binnen rijden, maar is het gewoon niet altijd duidelijk. Het park belooft dat de hulpdiensten beter ingelicht zullen worden. 

Non-actief

Het park heeft de chauffeur van het treintje op non-actief gezet tot er meer duidelijkheid is over de oorzaak en of de man het ongeval kon vermijden. Afhankelijk de uitkomst van het intern onderzoek, zal de man dus tijdelijk of definitief wegblijven.
 

Meest gelezen