Musical "40-45" wordt technisch spektakelstuk

Technisch overtreft de musical "40-45" de vorige productie "14-18" op alle vlakken, dankzij verschillende rijdende tribunes en het gebruik van hoofdtelefoons. De musical gaat op 7 oktober in Puurs in première. Ook blinden moeten intens van het spektakel kunnen genieten met behulp van audiodescriptie. 

Zoals voor "14-18" werkt Studio 100 opnieuw samen met WIcreations uit Heist. WIcreations doet er nog een forse schep bovenop. Alles gebeurt in een speciaal gebouwde pop-uplocatie in Puurs. 1700 toeschouwers kunnen plaatsnemen op 8 rijdende tribunes, terwijl ze de muziek en de stemmen horen via een hoofdtelefoon. De hele technische infrastructuur is een wereldprimeur, zegt Studio 100, die een prototype van de tribunes vandaag voorstelde. Actrice Marleen Merckx kon de tribune al testen:

Videospeler inladen...

Will Tura via hoofdtelefoon

Will Tura en Steve Willaert hebben de muziek voor "40-45" gecomponeerd. 60 muzikanten van het Symfonieorkest Vlaanderen speelden de composities in. Die muziek, de geluidseffecten en stemmen van acteurs kan het publiek beluisteren via hoofdtelefoons. Er zijn ook voorstellingen in het Frans, met live gedubde stemmen.  

De musical "40-45" gaat over het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Jonas van Geel en Jelle Cleymans vertolken de hoofdrollen, voorts staan Marleen Merckx, Lucas Van den Eynde, Peter Van de Velde, Ann Tuts, Clara Cleymans, Nathalie Meskens, Jo De Meyere en Herbert Flack op scène. De musical loopt tot begin december. Er werden al meer dan 150.000 tickets verkocht.

Meest gelezen