Foto: Brwddw

Nederlandse politie schiet man die agenten met een bijl bedreigde, neer in Schiedam

In Nederland heeft de politie een man neergeschoten die met een hakbijl stond te zwaaien en "allahu akbar" (Allah is de grootste) stond te roepen op een balkon. Toch is nog niet zeker of het om een terreurdaad gaat.

Volgens de omroep NOS kreeg de politie in Schiedam, in de buurt van de Zuid-Hollandse stad Rotterdam, een melding dat er een man met een bijl stond te zwaaien op een balkon. Hij zou daar ook "allahu akbar" geroepen hebben.

De politie probeerde de man te overreden om zich over te geven, maar dat lukte niet en daarop drongen de agenten de woning van de man binnen. De dader bedreigde de agenten en verwondde een politiehond. Toen een taser niet werkte, zou de politie de man neergeschoten hebben.

De man is nadien afgevoerd naar een ziekenhuis. Een woordvoerster van de politie wil nog niet kwijt of er sprake is van een terroristische achtergrond. "We gaan nu in ons systeem kijken wat we weten van deze man", zei ze aan de NOS.

Meest gelezen