Videospeler inladen...

Onderzoekers doen "dramatische en uitzonderlijke" vondst in Pompeï

Bij opgravingen in Pompeï hebben onderzoekers een onthoofd skelet ontdekt. Vermoedelijk gaat het om een man die in 79 na Christus vluchtte voor de lava en de stenen van de uitgebarsten vulkaan Vesuvius.

De onderzoekers gaan ervan uit dat de man - zijn leeftijd wordt geschat op 35 jaar - tijdens zijn vlucht keek naar de uitbarsting van de Vesuvius. En net op dat moment kwam een groot rotsblok van 300 kilogram op zijn hoofd terecht. Dat verklaart meteen ook de onthoofding.

Waarom is hij er niet in geslaagd om tijdig te vluchten? Dat heeft dan mogelijk te maken met eerdere verwondingen aan zijn benen. Onderzoekers konden vaststellen dat hij daar gewond is geraakt, waardoor zijn vlucht allesbehalve vlot verliep.

Volgens Massimo Osanna, de coördinator van de opgravingen in Pompeï, gaat het om een dramatische en een uitzonderlijke vondst. "Dit geeft een beter beeld van de geschiedenis en beschaving van de tijd."

Meest gelezen