Videospeler inladen...

IS eist schietpartij in Luik op 

De islamitische terreurbeweging IS heeft de aanslag in Luik opgeëist via het IS-persbureau Amaq. Ondertussen onderzoekt het federaal parket of de schietpartij waarbij twee agenten en een 22-jarige student om het leven kwamen een terroristische aanslag was.

De islamitische terreurgroep IS heeft de  dodelijke schietpartij in Luik opgeëist via het officieuze persbureau Amaq. IS omschrijft Benjamin Herman als een soldaat van het kalifaat. Volgens het propagandakanaal zou hij geluisterd hebben naar de oproep om landen van de internationale coalitie tegen IS in Irak en Syrië - waar België deel van uitmaakt - aan te vallen. Of de dader echt banden had met IS, staat nog niet vast.

Het federaal parket onderzoekt nog steeds of de dodelijke schietpartij in Luik een terroristische aanslag is. Volgens het parket wijzen verschillende elementen op terreur. 

De manier waarop de dodelijke schietpartij plaats heeft gevonden, is een modus operandi die door IS regelmatig via videoboodschappen op internet geplaatst werd, meldde het federaal parket woensdag.

"Daarnaast heeft de dader Allahu Akbar geroepen en de dader heeft contact gehad met geradicaliseerden in de gevangenis", meldde het parket nog.

Lees verder onder tweet.

De broer van de dader is intussen ook verhoord door de politie, maar mocht na het verhoor opnieuw beschikken.

Meest gelezen