Videospeler inladen...

Rechterhand van Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in New York

Een hoge Noord-Koreaanse functionaris is in New York om de historische top tussen zijn baas en de Amerikaanse president Donald Trump voor te bereiden. Hij heeft er twee ontmoetingen gehad met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo over de mogelijke topontmoeting.

De belangrijke Noord-Koreaanse functionaris Kim Yong-choi is in de VS voor een overleg met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken over de mogelijke topontmoeting tussen Kim Jong-un en Donald Trump.

Kim Yong-choi is de vicevoorzitter van het centraal comité van de regerende Arbeiderspartij uit Noord-Korea. Vroeger was Kim Yong-choi het hoofd van de Noord-Koreaanse geheime dienst.

Sinds 2000 heeft geen enkele Noord-Koreaan met zo een hoge rang de VS bezocht. Kim Yong-chol zou een persoonlijke brief van Kim Jong-un bij hebben.

Na afloop van de gesprekken tussen Kim Yong-chol en Pompeo zei president Trump dat hij tevreden is over de vooruitgang die werd gemaakt. Hij zei dat er misschien wel twee of drie ontmoetingen nodig zullen zijn om een doorbraak te bereiken in het dossier van de nucleaire ontwapening op het Koreaanse schiereiland. 

Meest gelezen