Riante fooi voor serveerster dankzij haar "vriendelijke glimlach"

In de VS zijn fooien erg belangrijk om het loon van een serveerster aan te dikken. Ook voor de 50-jarige Michelle Bozeman, die werkt in een restaurant in Napavine in de Amerikaanse staat Washington. Nadat ze vorige week met een koppel afgerekend had voor een bedrag van 44 dollar (38 euro) bleek er voor haar nog een fooi van 3.000 dollar (2.600 euro) aan het restaurantbezoek vast te hangen. Met dank aan haar "vriendelijke glimlach".

Bozeman op nieuwswebsite Today: "Ik had het eerst zelf nog niet gezien, omdat het de hele avond zo druk geweest was in het restaurant. Maar dan maakte een collega me er opmerkzaam op: "Realiseer je je wel dat je zopas een fooi van 3.000 dollar gekregen hebt?" Ik keek naar het briefje en stond als aan de grond genageld. Het koppel dat me de fooi gegeven had, had toen het restaurant al verlaten."

"Op de achterkant van de afrekening had het koppel nog iets geschreven: "Bedankt voor je vriendelijke glimlach. Je bent een harde werkster en dit land is momenteel een onaangename plek om te leven." Nochtans had ik maar enkele woorden met hen gewisseld, bijvoorbeeld dat ik mijn 3 kinderen als alleenstaande moeder had moeten opvoeden. En dat ik mijn job graag deed en prachtige collega’s had om mee samen te werken. Het was gewoon een vriendelijk koppel, niet meer en niet minder."

"Ik zal zeker mijn collega’s met het geld trakteren. Maar ik zal er ook mijn 7 kleinkinderen mee verwennen. Zelf hoop ik met een vriend nu eindelijk een reis naar Ierland te maken, iets wat ik al zolang in mijn hoofd gepland heb."

"Deze fooi betekent echt een wereld van verschil in mijn leven", besloot de vrouw alvast.

Meest gelezen