Drie transmigranten opgepakt na vechtpartij op snelwegparking in Namen

Afgelopen nacht vond er op de snelwegparking in Spy (Jemeppe-sur-Sambre) een vechtpartij plaats tussen transmigranten, waarbij tientallen van hen op de vlucht sloegen voor de politie. Volgens het parket van Namen werden drie personen opgepakt.  

Vannacht gingen enkele transmigranten op de vuist op een parking op de E42 richting Bergen. Daarbij vielen er onder hen drie gewonden. De federale wegpolitie van Namen kwam tussen, waarbij tientallen transmigranten op de vlucht sloegen.

Daarop zette de politie een helikopter in om de gevluchte transmigranten op te sporen. Drie van hen werd teruggevonden en opgepakt. Er vond een identiteitscontrole plaats en de politie verwittigde de Dienst Vreemdelingenzaken. De drie opgepakte personen zullen snel ondervraagd worden met een tolk. 

De zoekactie is ondertussen afgelopen. De politie blijft wel waakzaam voor gevluchte transmigranten langs de snelweg. 

Meest gelezen