Videospeler inladen...

Verwarring op E40 in Ternat: witte én gele lijnen, hoe zit het nu?

Verwarring op de E40 in Ternat, vandaag. Daar zijn gele wegmarkering aangebracht, terwijl er nog geen werken zijn. De gele lijnen hebben voorrang, zo lijkt het wel. En toch staat er een bord waarop te lezen staat dat je als weggebruiker de witte lijnen moet volgen. Hoe zit het nu? 

Wegen en Verkeer is bezig met de voorbereidende werken voor werkzaamheden op de E40 in Ternat. De aannemer is daarop begonnen met het plaatsen van de signalisatie, en het aanbrengen van gele lijnen  voor de werken die dit weekend beginnen. 

Voor sommige weggebruikers is het wel verwarrend: moet je nu de witte of al de gele lijnen volgen? Om dat te verduidelijken plaatste de aannemer een extra informatiebord met "volg de witte belijning".

"Het is niet gebruikelijk dat Wegen en Verkeer op een snelwegwerf, gele markeringen 3 dagen op voorhand aanbrengt. Door de weersomstandigheden had de aannemer geen andere keuze dan nu al de gele markeringen te plaatsen", zegt Anton De Coster van Wegen en Verkeer. 

"Er zijn bijkomende signalisatieborden geplaatst aan de op- en afritten en elektronische borden langs de weg, zodat de weggebruiker die boodschap zeker niet mist". 

Wat zegt de wegcode?

Het verkeersreglement zegt dat gele lijnen de witte markeringen “waardeloos” maken. Dus, als je de witte lijnen volgt en niet de gele, overtreed je dan de wegcode of niet? Vast staat dat het rechtsonzekerheid creëert. 

Wegen en Verkeer benadrukt nog dat "weggebruikers de witte markeringen moeten volgen". 

Om welke werken gaat het?

Het gaat om de heraanleg van de rechterrijstrook en de pechstrook op de E40 richting Gent/Oostende in Groot-Bijgaarden en Ternat. Ook zullen de veiligheidsstootbanden vervangen worden in de richting van Gent en Brussel. De werken starten op zondag 27 mei en zullen een maand duren.

VIDEO: uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen