Harold Versteeg

Vliegtuig moet noodlanding maken door ... één stinkende passagier

Een Boeing 737 van het Nederlandse Transavia die op weg was van het Spaanse vakantie-eiland Gran Canaria naar de luchthaven van Schiphol, in Amsterdam, moest gisteravond een noodlanding maken in het Portugese Faro. Reden: door één stinkende passagier aan boord moest de vlucht onderbroken worden.

Het klinkt als een foute grap, maar het is gisteravond écht gebeurd. Een vliegtuig moest een noodlanding maken omdat één passagier zo hard stonk aan boord dat andere passagiers onwel werden. Dat vertelt Piet Van Haut, die aan boord was: "Het was echt een gigantische stank. De man zat op de laatste rij van het vliegtuig. De geur deed me denken dat de man al weken niet gewassen was."

Het vliegtuig stijgt uiteindelijk om 18.40 uur op vanop de luchthaven van Las Palmas (Gran Canaria) en zet koers naar Amsterdam. Maar de stank is niet te harden.

"Verschillende passagiers werden ziek en moesten zelfs overgeven. Uiteindelijk werd de man een tijdlang naar het toilet verplaatst omdat de stank niet te harden was", vertelt Piet Van Haut.

Uiteindelijk zijn we geland in Amsterdam met bijna drie uur vertraging. Niemand kon het nog houden van de stank. Iedereen probeerde z'n neus te bedekken.

Piet Van Haut, passagier Transavia vlucht HV5666

Er wordt ook geen eten en drinken aan boord geserveerd, omdat de sfeer zo onrustig is door de stinkende man.

Uiteindelijk beslist de gezagvoerder om een noodlanding wegens medische redenen te maken in Faro in Portugal. Daar wordt de "stinkende" passagier uit het vliegtuig gelaten, en begeleid door medisch personeel met een ambulance afgevoerd. 

Niet de eerste 'stinkvlucht'

In februari van dit jaar was er nog een "geurincident" aan boord van een Transavia-vlucht. Een toestel dat op weg was van Dubai naar Amsterdam moest een noodlanding maken in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, omdat een passagier onophoudelijk winden liet. Daardoor brak er een ruzie uit tussen een aantal passagiers. Uiteindelijk kwamen er politieagenten met honden aan te pas op de luchthaven om de passagiers te bedaren. Een aantal onder hen werd ook van boord gehaald.

Meest gelezen