Videospeler inladen...

4 witte wolvenpups geboren in de Olmense Zoo

In de Olmense Zoo zijn vier witte wolvenpups voorgesteld aan het publiek. De Hudson Bay-pups zijn al een maandje geleden geboren. De dieren stellen het goed, maar hebben nog geen naam. Het publiek mag die mee helpen kiezen.

De vier pups zijn vorige maand geboren. Zowel de moeder als de pups zelf stellen het goed. Voorlopig heeft de vierling nog een grijze kleur, maar na drie maanden krijgen ze een witte vacht zoals de ouders. Het is nog niet duidelijk of de dieren bij hun familie kunnen blijven, dat is volgens het park afhankelijk van het geslacht.

"Als de geslachten gunstig zijn en als we wolven van dezelfde leeftijd vinden, overwegen we om de kleintjes op termijn een eigen roedel te laten starten", klinkt het in een persbericht. "Dat kan bijvoorbeeld in het berenpark." Dat ze bij hun huidige roedel blijven is ook een mogelijkheid, "want het wolvenverblijf biedt daarvoor voldoende ruimte".

Het dierenpark in Olmen is een tijdje terug in opspraak gekomen en zelfs een tijdlang gesloten geweest. Na aanhoudende problemen rond dierenwelzijn moest de Zoo grote aanpassingen doen aan de dierenverblijven. Die zijn intussen uitgevoerd. Het park benadrukt bovendien dat het wolven- en berenverblijf altijd in orde is geweest.

Videospeler inladen...

Publiek mag namen kiezen

Het publiek mag namen voorstellen voor de vierling. De namen moeten beginnen met de letter "T" en een Canadese betekenis hebben, want het wolvenras vindt zijn oorsprong in Canada.

Meest gelezen