Grote brand bij meubelzaak in Bocholt

In Bocholt, in Limburg, heeft vannacht een grote brand gewoed bij meubelzaak 't Inboedelke. Toen de brandweer aankwam, stond één van de loodsen op het bedrijfsterrein al helemaal in brand.

Instortings- en ontploffingsgevaar


"Het was een moeilijke brand om te blussen", zegt Koen Maes van de brandweer. "Er was instortingsgevaar en dus konden we de loods niet in. Intussen zijn er effectief stukken van de loods ingestort en onder het puin kunnen nog altijd brandhaarden zijn. We zullen dus nog uren moeten nablussen."

"Maar dat is nog niet alles", gaat Maes verder. "Er was ook ontploffingsgevaar omdat op het terrein gasflessen stonden. We hebben de meeste kunnen afkoelen maar enkele zijn ook ontploft."

Asbest?


"We hebben ook bijkomende tankwagens moeten laten komen om de brand te kunnen bestrijden", vertelt Maes. "Momenteel wordt onderzocht of er ook asbest is vrijgekomen tijdens de brand. De gebouwen naast de grote loods zijn gevrijwaard gebleven maar van de loods zelf is 2.400 vierkante meter in de vlammen opgegaan."

Meest gelezen