Delhaize eist 6,5 miljoen schadevergoeding van vleesgroep Veviba

Supermarktketen Delhaize eist 6,5 miljoen euro schadevergoeding van vleesgroep Veviba, na het vleesschandaal eerder dit jaar. Dat schrijft de Franstalige krant l'Echo.

De eis is gericht tegen twee slachthuizen die tot de groep behoren: dat in Bastenaken en het slachthuis in Rochefort. Veviba kwam eerder dit jaar in opspraak door een vleesschandaal. Delhaize zag zich genoodzaakt de samenwerking met de slachthuizen van de groep stop te zetten.

De supermarktketen stapte ook naar de rechtbank voor een schadevergoeding. Delhaize eist nu een bedrag van 6,5 miljoen euro. Delhaize verklaart die claim omdat de supermarktketen vleesproducten uit de rekken heeft moeten halen, een andere leverancier heeft moeten zoeken en naar eigen zeggen ook reputatieschade heeft geleden.

De vleesgroep zelf wil op zijn beurt ook schadevergoeding van Delhaize, wegens contractbreuk. 

Meest gelezen