Duivelsfan fietst naar Rusland: "Hoop over drie weken aan te komen"

Je hebt fans, en je hebt megafans die wel iets over hebben voor hun idool. Maarten Van Middelem uit Dilbeek behoort zonder twijfel tot die laatste categorie. Hij vertrekt maandag met de fiets naar Rusland om daar de laatste match van de Rode Duivels in de groepsfase van het WK te zien.

Als alles goed verloopt, komt Maarten op 28 juni aan in Kaliningrad. Daar spelen de Rode Duivels hun derde en laatste groepsmatch op het WK tegen Engeland. Maar eerst wacht van Middelem nog een fietstocht van 3.000 km. "3.117 km om precies te zijn. Een route langs die me onder meer langs Nederland, Duitsland, Polen, Litouwen en Letland brengt."

Het zal een lange, eenzame tocht worden want Maarten fietst helemaal alleen. Toch is er een lichtpuntje. "Om mij te steunen, hebben enkele vrienden een ticket gekocht voor de match tegen Engeland. Zij komen met het vliegtuig en zullen mij opwachten in Kaliningrad. Die wedstrijd wordt sowieso memorabel."

Goed doel

Toch maakt de voetbalfan zijn fietstocht niet enkel om de Rode Duivels live in actie te zien. "Ik zamel geld in voor SOS Kinderdorpen. Met de opbrengst wil ik fietsen aankopen voor een weeshuis in Rusland." En zo is de cirkel rond. U kan de avonturen van Maarten volgen via zijn Facebookpagina "Maarten van M"

Meest gelezen