Niet Kim Jong-un, maar wel een andere Kim (Kardashian) bij Donald Trump

De Amerikaanse realityster Kim Kardashian heeft een bezoek gebracht aan het Witte Huis waar ze is gaan pleiten bij president Donald Trump om een 62-jarige vrouw uit de gevangenis vrij te laten. Alice Marie Johnson zit een levenslange celstraf uit voor een geweldloos drugsconflict.  

President Trump tweette het eerder onverwachte plaatje: Kim Kardashian (37) samen met hem achter zijn bureau in de welbekende Oval Office. Kardashian zou volgens zender CNN en het blad Vanity Fair hebben aangedrongen op een gesprek met Jared Kushner, schoonzoon en adviseur van Trump, maar hij staat niet op de foto. Kushner heeft zowel in het Witte Huis als in het openbaar al gepleit voor hervormingen van het strafrecht.

Kardashian kaartte ook de hervorming van het Amerikaanse gevangeniswezen aan. Directe aanleiding is Alice Marie Johnson die al meer dan 20 jaar in de cel zit voor haar aandeel in een drugssmokkelnetwerk. De vrouw kreeg in 1996 levenslang. Naar eigen zeggen kwam Johnson nooit in aanraking met drugs, maar gaf ze slechts codes telefonisch door. Het was haar eerste overtreding.

"De grootste fout uit mijn leven", gaf de vrouw eerder al toe. Johnson sukkelde in de criminaliteit, nadat ze was gescheiden, haar zoon was verongelukt en ze haar job had verloren. Kardashian vraagt al enige tijd in de media om Johnson een tweede kans te geven en de realityster betaalt ook de gerechtskosten van de vrouw. Johnson uitte haar eeuwige dankbaarheid al in een brief.  

Het gesprek zelf op het Witte Huis zou een uur geduurd hebben. Op Twitter bedankte Kardashian de president voor het onderhoud. Maar of Trump effectief ook gratie zal verlenen, is helemaal niet zeker. Johnson zou drie keer gratie hebben gevraagd aan voormalig president Barack Obama, maar dat werd niet ingewilligd.

Kardashian steunde tijdens de verkiezing in 2016 de Democratische kandidate Hillary Clinton, haar echtgenoot -rapper Kanye West (foto)- daarentegen is een grote fan van Trump.

Meest gelezen