Videospeler inladen...

Koen Geens (CD&V): "Ik weiger mee te gaan in profilering rond gevoelig dossier"

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) verdedigt de manier waarop hij in de Kamer in de bres is gesprongen voor zijn diensten. Hij heeft daarvoor heel wat kritiek gekregen, niet alleen van de oppositie maar ook van Carina Van Cauter (Open VLD). Hij beklemtoont dat het de bedoeling is het penitentiair beleid te evalueren en in functie van die evaluatie bij te sturen. 

"Het is juist dat ik een heel factuele en misschien een wat professorale toon heb", geeft Koen Geens toe in "Terzake". Maar hij blijft erbij: "Ik denk dat mijn diensten naar behoren gefunctioneerd hebben." Voor de rest beaamt hij wat premier Charles Michel (MR) ook al zei, namelijk dat het de bedoeling is het penitantiair beleid te evalueren en bij te sturen in functie van die evaluatie.

"Het is iets anders om te zeggen dat het is gelopen zoals het moest lopen dan te zeggen dat er geen mogelijkheid tot hervorming is", aldus Geens. "Dat zijn twee verschillende dingen." Maar die hervorming is een issue voor het wetboek van strafuitvoering, zegt hij, en daarover heeft hij ook al een voorstel klaar. "Ik ben helemaal niet halsstarrig, maar ik weiger mee te gaan in de profilering rond een dossier dat heel gevoelig ligt en dat niet verdient", aldus nog Geens.

De kritiek van Carina Van Cauter noemt Koen Geens "een valse noot in het debat". "Ik kan gerust kritiek verdragen, maar die kritiek was niet verdiend."

Meest gelezen