Luide straatraces houden Aalst wakker

In enkele wijken van de stad Aalst liggen bewoners wakker van de auto's die met loeiharde muziek door de straten rijden 's nachts. De politie kan het probleem niet onmiddellijk oplossen.

In enkele wijken van de stad Aalst, onder andere in de omgeving van het Vredeplein, klaagt de buurt over auto's die 's nachts door de straten racen en daarbij de muziek erg luid zetten.

Waarnemend burgemeester Karim Van Overmeire (N-VA) weet van het probleem, en wil het wel oplossen, maar dat is niet zo makkelijk. Hij vraagt daarvoor hulp van de bevolking. De bewoners mogen bij overlast de informatie over de auto's doorgeven, zegt hij.

"Straatracen is vervelend en schadelijk, maar het is in het geheel van politiewerk niet het grootste fenomeen en het zou onverantwoord zijn om daar disproportioneel veel politie op in te zetten, wat niet wil zeggen dat dat we het niet moeten indijken. Met de steun van de bevolking moet dat lukken, volgens de waarnemend burgemeester.

Meest gelezen