Ook Disneyland Parijs slachtoffer van digitale fraude via Whatsapp

Op Whatsapp circuleren er momenteel heel wat valse berichten in naam van verschillende pretparken. Na de Efteling en Walibi eerder deze week, is nu ook Disneyland Parijs aan de beurt. Zij zouden zogezegd gratis tickets weggeven voor hun 25-ste verjaardag . Maar ook deze keer is de berichtgeving nep.

Er circuleren opnieuw valse berichten via Whatsapp voor gratis tickets voor één of ander attractiepark. Deze keer is het zogezegd Disneyland Parijs die 5 gratis tickets weggeeft aan 500 gezinnen en dit om de 25ste verjaardag te vieren van het pretpark. Zogezegd, want ook dit bericht is nep. Begin deze week circuleerden al dezelfde berichten over twee andere attractieparken, nl. de Efteling en Walibi.

Ook deze keer kijk je beter goed uit. Wie zo’n bericht heeft ontvangen, opent het beter niet en verwijdert het best zo snel mogelijk. Wie het opent en de gegevens invult die worden gevraagd, maakt veel kans om het slachtoffer te worden van phising. Criminelen beschikken dan over je gegevens om je op te lichten.

Net zoals bijvoorbeeld bij de Efteling, lijkt het bericht op het eerste gezicht ook deze keer echt. Maar wie goed kijkt en leest, ziet ook hier fouten. Onder de letter ‘r’ in het woord ‘disneylandparis’ staat een puntje. Bij de Efteling was dat onder de ‘t’. Ook de verjaardag klopt niet. Disneyland Parijs bestaat geen 25 jaar zoals in het bericht, maar 26 jaar. Het werd geopend op 12 april 1992. Ook bij het bericht over de Efteling werd een foute verjaardag vermeld.

Meest gelezen