Private kademuren in Mechelen vaak in slechte staat

Het is niet goed gesteld met de private kademuren langs de Dijle in de Mechelse binnenstad. De stad wil dat de eigenaars die dringend laten herstellen. De helft van de kademuren zou niet helemaal in orde zijn.

 

Er is een inspectie gebeurd en daaruit blijkt dat de kademuren er op verschillende plekken niet goed aan toe zijn. Op sommige plaatsen brokkelen ze af, er zitten scheuren in of de kade is door overvloedige plantengroei beschadigd. De privé-eigenaars hebben een perceel met vaak ook een tuin die loopt tot aan de Dijle. Daarom  staan ze zelf in voor de kosten van de herstelling van de kademuren.

"We moeten meer water kunnen opvangen in de Dijle bij hevige regen en meer water in de stad zorgt ook voor afkoeling", zegt schepen Bart De Nijn. De stad Mechelen denkt aan een groepsaankoop om de prijs te drukken. Niemand  is verplicht om de herstellingen te laten uitvoeren, maar je bent wel zelf verantwoordelijk als er iets met jouw stukje kademuur verkeerd gaat.

Meest gelezen