Problemen met Katelijnebrug in Brugge

In Brugge zijn er problemen met de Katelijnebrug. Dit heeft gevolgen voor het het wegverkeer en de scheepvaart. Vermoedelijk is er schade aan het bewegingsmechanisme van de brug. Momenteel kan het wegverkeer weer over de brug maar er is nog altijd geen scheepvaart van en naar de kusthavens mogelijk.


De Katelijnebrug is één van de bruggen over de ringvaart rond de binnenstad. De brug ligt aan de Katelijnestraat, één van de belangrijkste invalswegen naar het centrum van Brugge.

Momenteel is de brug weer dicht maar ze kan niet meer bewegen. Het wegverkeer kan dus wel door maar de schepen niet. Vandaag beginnen de herstellingwerken aan het bewegingsmechanisme.

Vorig jaar waren er ook al problemen met een andere brug over de ringvaart van Brugge. Een van de twee Kruispoortbruggen was defect en er moet een nieuwe komen. In afwachting daarvan is er nog altijd een tijdelijke brug.

Meest gelezen