Videospeler inladen...

Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov ontmoet Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov heeft in Noord-Korea leider Kim Jong-un ontmoet.  Met zijn bezoek aan Noord-Korea wil Lavrov uit eerste hand vernemen wat het standpunt is van Noord-Korea over de nucleaire ontwapening.  Hij heeft Kim Jong-un ook uitgenodigd voor een bezoek aan Rusland.  

Oorspronkelijk was Rusland betrokken bij het zeslanden-overleg over de nucleaire ontwapening in Noord-Korea.  Bij de recente gesprekken en ontwikkelingen speelden vooral de VS, Zuid-Korea en China een belangrijke rol. Moskou daarentegen bleef de laatste tijd aan de zijlijn staan. 

Met zijn bezoek aan Pyongyang wil de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov nu uit eerste hand vernemen wat het nucleaire standpunt is van de Noord-Koreanen. Moskou steunt de verklaring tussen Pyongyang en Seoul en wil vooral vrede en vooruitgang in Korea. 

Het bezoek van Lavrov valt dicht bij de mogelijke ontmoeting op 12 juni tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Nadat de Amerikaanse president het bezoek eerst geannuleerd had, is de kans groot dat de ontmoeting toch zal doorgaan.  

Meest gelezen